• Новости
  • Настани
  • Статистика
  • Галерија
  • Видеа

Одржан пресот на МЗТ Скопје

КК МЗТ Скопје Аеродром денеска во СЦ Јане Сандански одржа прес конференција на која беа присутни извршниот директор Видоја Секулоски, шефот на стручниот штаб Змаго Сагадин, како и сите играчи на актуелниот шампион.

Повеќе

Покана за прес конференција

КК МЗТ Скопје Аеродром ќе одржи прес-конференција на 1-ви септември (понеделник) со почеток во 10:00 часот во новоотворениот СЦ „Јане Сандански“.

Повеќе

Александар Костоски не е веќе дел од МЗТ Скопје

Александар Костоски повеќе не е дел од македонскиот кошаркар шампион МЗТ Скопје Аеродром и во следната натпреварувачка сезона ке настапува за тимот на КК Куманово.

Повеќе

< September 2014 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Нема настани за овој ден.

АБА ЛИГА 2012/2013

Дрес
Име и Презиме
Нат
Мин
2П-%
3П-%
1П-%
Ск
Ас
ППН
34
Кејд Дејвис
12
28.4
65.9%
35.2%
70.6%
3.7
1.5
11.6
19
Урош Николиќ
12
16.7
37.2%
0.0%
54.3%
4.8
0.3
6.4
10
Дамјан Стојановски
12
28.7
53.6%
26.5%
84.4%
4.8
1.3
10.5
6
Никола Оташевиќ 4
22.8
40.0%
18.2%
50.7%
2.8
3.8
4.0
15
Ѓорѓи Чековски
12
28.7
53.7%
26.5%
50.0%
6.3
2.1
10.0
13
Кирил Николовски
10
11.8
45.5%
33.3%
80.8%
2.7
0.1
4.1
42
Стефан Поповски 2
3.5
100%
0.%
100.%
0.5
0.0
2.0
32
Борис Бакиќ
11
24.7
48.4%
32.1%
68.0%
2.8
1.9
6.7
4
Огнен Стојановски
9
15.6
44.4%
25.0%
50.0%
1.3
1.3
4.0
11
Тодор Гечевски
10
21.9
49.2%
31.4%
78.6%
4.8
1.5
11.9
7
Тони Грнчаров
5
9.8
0.0%
37.5%
0.0%
0.6
0.3
1.8
24
Горјан Марковски
8
4.6
0.0%
40.0%
0.0%
0.8
0.2
0.8

 

Нат- Одиграни натпревари
Мин-Минути по натпревар во просек
2П-% - Процент на реализација за 2 поени
3П-% -Процент на реализација за 3 поени
1П-%- Процент на реализација аз 1 поен
Ск- Просек на остварени скокови по натпревар
АС-Просек на остварени асистенции по натпревар
ППН-Просек на остварени поени по натпревар